Marell (meervoudig gehandicapt)

Een ritje in de aangepaste bus, zonder specifieke bestemming, is voor Marell al een uitje op zich.

Marell heeft een uiterst zeldzame genmutatie. Ze is meervoudig gehandicapt en overgevoelig voor prikkels. De taxibusritjes naar het kinderdagcentrum met steeds wisselende chauffeurs en kinderen veroorzaakten bij haar stress en paniek. Dankzij de ingebouwde lift in de nieuwe rolstoelbus kunnen de ouders van Marell haar nu zelf brengen en halen.

De zesjarige Marell kan niet staan, niet lopen en heeft de verstandelijke vermogens van een baby van negen maanden. Ze is dol op lichtjes, muziek en rammelende speeltjes. Haar ouders doen er alles aan om haar ontwikkeling te stimuleren. Thuis heeft ze een loopwagen, zitstoel en een bedbox. En gaan ze op stap – naar opa en oma of op vakantie – dan kan alles mee. Er is zelfs plaats voor de rolstoelfiets. En haar zusjes hoeven zich niet meer te beperken tot één reistasje elk.

De familie van Marell is doorverwezen door MEE Friesland

Een rolstoelbus waarmee de ouders zelf voor vervoer kunnen zorgen
De bus geeft rust, plezier en bewegingsvrijheid voor ons hele gezin

Jaap (onderbeenamputatie)

Toen Jaap 16 jaar was, verloor hij na een ernstig brommerongeluk zijn rechteronderbeen. Jarenlange revalidatie zette hem op grote achterstand. Het boerenbedrijf van zijn vader overnemen, ging niet meer. Maar Jaap is van het type ‘niet klagen en voor jezelf zorgen’. Hij was vastbesloten om te werken en werd kraanmachinist. Zijn baas zorgde voor een aangepaste auto en zo kan hij overal in het land grote kranen besturen.

Toen kreeg Jaap een nieuwe tegenslag; fietsen naar het café waar hij darts speelt en zijn vrienden ontmoet, werd een te grote aanslag op zijn goede knie. Omdat de gemeente geen elektrische fietsen meer vergoedde, deed hij via de Stichting MEE een beroep op het T-Fonds. Met de fiets kan Jaap zowel zijn conditie als zijn sociale leven op peil houden.

Jaap is doorverwezen door MEE Veluwe

Een aangepaste fiets om ook sociaal actief te kunnen blijven
Ook met één been kun je veel